Klassiker - evighet

Boken Pengar har kommit att bli en av de bästa böckerna jag läst. Jag har inga som helst svårigheter att förstå vaför denna bok är en klassiker, och den innehöll allt jag hoppades på. Olycklig kärlek, orättvisor i samhället, svek, men även lycka, drömmar som föds på nytt efter en mörk tid. Selma levde sitt lugna liv i godan ro, tills "det hemska" hände,  alltså giftermålet. Självklart var det en svår och utmanande tid, men erfarenheter är vad som formar oss till de vi är, och Selma lyckades tack och lov att ta sig ur sitt äktenskap,  tusen gånger starkare än innan.
Den olyckliga kärleken parar jag direkt ihop med Selma och Richard, som båda vill vara med någon de inte kan få. Att Selma lämnar sin man i Stockholm, för att sedan vilja åka till Tyskland och arbeta, att faktiskt återuppta sina drömmar och ta tag i sitt liv, se ljuset trots att den svarta tunneln varit milslång, det är vad styrka är!
En klassiker för mig är en bok som man kan gräva fram 200 år efter att den blivit skriven, och fortfarande kunna förstå och relatera till, både inom samhället och dess normer, men också till den inre eviga kampen om rätt och fel, vad kärlek faktiskt är och meningar med livet.